Huisconcert

Wat is een huisconcert?
Een huisconcert (ook wel: huiskamerconcert) is precies wat je denkt: een concert in iemands huis. Een huisconcert is een unieke, intieme muzikale ervaring die steeds populairder wordt. Bij zo’n concert kun je naar live muziek luisteren op een ontspannen plek, waar er niemand door de liedjes heen praat. Je kunt het concert plannen op een voor jou geschikt moment. Vanwege de kleine setting kunnen we bij een huiskamerconcert spelen zonder versterking; daardoor kun je naar onze stemmen luisteren zonder de vervorming van een microfoon. Daarmee komt onze muziek optimaal tot zijn recht en ontstaat er een heel bijzondere sfeer.

Wat heb ik nodig om een huisconcert te organiseren?
De ingrediënten van een succesvol huisconcert: een huiskamer (of geschikte tuin, schuur, keuken etc.), minimaal 20 muziekliefhebbers (of meer, als dat past in jouw ruimte), een beetje voorbereidingstijd. De gastvrouw of -heer richt de ruimte zo in dat er optimaal naar de muziek kan worden geluisterd. Meestal is er een pot of hoed voor donaties (bijvoorbeeld 10 euro p.p.) waaruit de muzikanten worden betaald. Soms vraagt de gastheer/vrouw de bezoekers om een drankje/hapje voor iedereen mee te nemen.

The Lasses in je huiskamer
The Lasses spelen heel graag huisconcerten, omdat je daar heel gemakkelijk contact maakt met het publiek. Een intieme sfeer en aandachtige luisteraars, daar worden wij heel gelukkig van. Als je nog vragen hebt of als je ons wilt vragen om in jouw huiskamer te spelen, neem dan contact op via deze link!

the_lasses-0157

Advertisements